Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, τι θα γίνει με τον ν. 4046/2012? (Μεσοπρόθεσμο 2013- 2016)


Greek parliament Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ως Πρώτος Πολίτης πρέπει να βάλετε για μία ακόμη φορά την υπογραφή σας λοιπόν.  Αυτή τη μία υπογραφή που είμαι σίγουρος πως λόγω του ήθους σας, της παιδείας σας, της καρδιάς σας και του πατριωτισμού σας, μα πάνω από όλα της υπευθυνότητάς και της συνείδησής σας, θα είναι μία υπογραφή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας θα την ξεχάσουμε! Να είστε σίγουρος κ. Πρόεδρε! 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Πριν από λίγες μόλις ώρες, στις  8 Νοεμβρίου 2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που άρχισε την 7η Νοεμβρίου και η ψηφοφορία του “Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012” στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το καταγεγραμμένο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι “υπερψήφιση κατά πλειοψηφία” στη βουλή, όπως θα έχετε επισήμως πληροφορηθεί με 153 ΝΑΙ, 128 ΟΧΙ, 18 Παρών και 1 Απών.

Κ. Πρόεδρε, δεν είμαι νομικός, ούτε συνταγματολόγος. Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης, μισθωτός ιδιωτικός υπάλληλος και σας γράφω μόνο και μόνο για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό εάν αυτό το κείμενο φτάσει ποτέ στα “χέρια” σας μέσω του διαδικτύου.

Γνωρίζουμε και βιώνουμε όλοι την κατάσταση, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Κ. Πρόεδρε η κοινωνία υποφέρει! Οι συμπολίτες και συνάνθρωποί μας είναι πλέον σε πολύ μεγάλο αριθμό και βαθμό εξαθλιωμένοι.

Ευτυχώς το:

Αρθρό 2 Παρ. 1 Του Συντάγματος δηλώνει ξεκάθαρα: 

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.”

Καρκινοπαθείς και άλλοι  ασθενείς, δεν λαμβάνουν τις θεραπείες τους λόγω ελλείψεων φαρμάκων ή αλλαγών νομοθετημάτων των τελευταίων τριών ετών και οι σύλλογοί τους καθημερινά διαμαρτύρονται ενώ ζωές, συνάνθρωποί μας, μητέρες, πατέρες, παιδιά, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

Παρόμοια παραδείγματα θυμάτων αποτελούν οι νεφροπαθείς, των οποίων η μετακίνηση  στην πράξη είναι πλέον αδύνατη για την πλειοψηφία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αιμοκάθαρσή τους, τόσο λόγω οικονομικής κατάστασης όσο και λόγω των δυσμενών αλλαγών ειδικών προς αυτούς νομοθετικών διατάξεων που επέφεραν τα νομοθετήματα των Κυβερνήσεων τα τελευταία τρία χρόνια.

Ηλικιωμένοι και όχι μόνο, Έλληνες και αλλοδαποί, άνθρωποι κάθε ηλικίας και καταγωγής, ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια στη γειτονιά μου ή σπρώχνονται  διεκδικώντας τα πεταμένα στο δρόμο φρούτα και λαχανικά με το τέλος της λαϊκής αγοράς για να επιβιώσουν…

Οι κάτοικοι στις περισσότερες πολυκατοικίες στη γειτονιά μου αναγκάστηκαν να αποφασίσουν σε γενική συνέλευση να μη βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης το φετινό χειμώνα διότι λόγω περικοπών μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί απανωτά τα τελευταία χρόνια ή λόγω ανεργίας και σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου από την κυβέρνηση κατά περίπου 40% φέτος, καθώς και της γενικότερης αύξησης φορολογίας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά… και θα κρυώσουν, θα αρρωστήσουν.  Όμως είμαστε τυχεροί.  Είμαστε καλύτερα από άλλους διότι πρώτον έχουμε ακόμα σπίτι και δεύτερον μένουμε στην Αθήνα. Άλλοι που αντίστοιχα δεν μπορούν και μένουν στη βόρεια Ελλάδα ίσως και να πεθάνουν από το κρύο.

Ο κόσμος υποφέρει κ. Πρόεδρε – Οι Έλληνες υποφέρουμε πραγματικά και εξοντωνόμαστε! Η πλειοψηφία βρίσκεται στην ανέχεια. Τα παραπάνω είναι απλά μερικά παραδείγματα βιωμάτων της καθημερινότητάς μου και σίγουρα αποτελούν μικρό μόνο δείγμα της καταστροφικής κατάστασης που επικρατεί.

Οι Έλληνες πεθαίνουν κ Πρόεδρε λόγω της κρίσης και της λιτότητας! Καταγράφονται περίπου 4.000 θύματα. 4000 ζωές που χάθηκαν λόγω της ψυχικής εξάντλησης που οδήγησε συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και οι αριθμοί αυξάνονται ραγδαία..! Σας θυμίζω ως παράδειγμα την αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στην πλατεία  Συντάγματος προ μηνών,  όπου με ένα πιστόλι στον κρόταφο έδωσε τέλος στη ζωή του από απόγνωση. Από τότε τα πράγματα χειροτέρεψαν και άλλο κ. Πρόεδρε γιατί ο Έλληνας νιώθει – δικαίως- υπόδουλος των δανειστών και η Κυβέρνηση αναγκάζεται να ακολουθήσει τις αμείλικτες επιταγές της Τρόικα και των εταίρων παίρνοντας άδικα και σκληρά  κατ΄ομολογία των Πολιτικών μας, μέτρα.

Ο Έλληνας δεν αντέχει όμως την αδικία και την υποδούλωση! Βλέπετε ό Έλληνας έχει μάθει να είναι περήφανος. Περήφανος γιατί στο σχολείο του μάθανε το “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή”.

Γιατί στον εθνικό ύμνο τραγουδά

 “Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,

και σαν πρώτα ανδρειωμένη

Χαίρε Ω χαίρε λευτεριά!”

Γιατί πάντα του εξηγούσαν πως στη σημαία οι εννέα ρίγες συλλαβίζουν το “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Αυτός είναι ο ελληνικός λαός κ. Πρόεδρε!

Όμως πολύ φοβάμαι πως υπάρχουν και άλλα θύματα και θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα λόγω της πείνας ή ακόμα και του ψύχους, αφού άνθρωποι μένουν δίχως θέρμανση, δίχως τροφή, δίχως στέγη. Άνθρωποι, οικογένειες που το 2009 είχαν εργασία, σπίτι και ρούχα και σε μία τριετία βρίσκονται στην εξαθλίωση όχι από υπαιτιότητά τους, αλλά λόγω της κατάστασης της χώρας με την καλπάζουσα ανεργία και τη συνεχώς αυξανόμενη λιτότητα και τις περικοπές δαπανών πρόνοιας, μισθών, συντάξεων, την αύξηση φορολογίας… τα γνωρίζετε κ. Πρόεδρε διότι τα νομοθετήματα πέρασαν από το γραφείο σας και έχουν την υπογραφή σας.

κ. Πρόεδρε η κοινωνία στην πλειοψηφία της, βρίσκεται στην εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι επί μήνες, οι μισθοί κατέληξαν να γίνουν “μεταβλητές” στη εξίσωση της επιβίωσης και κυμαίνονται ανάλογα με τη διάθεση του εκάστοτε εργοδότη, τα οκτάωρα καταργήθηκαν και πλέον είναι δωδεκάωρα στην πράξη… η κοινωνία, ο Έλληνας βρίσκεται στο τέλος του ως άνθρωπος, ως άτομο, ως πολίτης, ως εργαζόμενος, ως πατέρας, μάνα, τέκνο, παππούς, γιαγιά, δεν αντέχει άλλο… το μόνο που του έμεινε είναι, να είναι γείτονας αλληλέγγυος, αλλά ούτε και αυτό δύναται να το κάνει πλέον… δεν έχει ούτε χρήματα, ούτε φαγητό να μοιραστεί… μόνο την πίκρα του και την απόγνωση μοιράζεται σε μία κοινή κατάθλιψη, απογοήτευση και παραίτηση από τη ζωή… έχασε τα πάντα και τώρα χάνει τελείως την αξιοπρέπεια του.

Ευτυχώς όμως στη Δημοκρατία μας κ. Πρόεδρε τον προστατεύει το Άρθρο 21 και 22:

Αρθ. 21: 

“1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
**5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Άρθρο 22

1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
2. Mε νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.
Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.
5. Tο Kράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

Εσείς ο ίδιος είπατε κ. Πρόεδρε την 28η Οκτωβρίου πως οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Είναι αλήθεια και σας ευχαριστώ που το τονίζετε.  Σας προσκαλώ λοιπόν να εξετάσετε ειδικότερα ακόμα και φοβάμαι πως θα διαπιστώσετε ο ίδιος ότι πολλοί κάνουν την υπέρτατη θυσία ακούσια: χάνουν τη ζωή τους, είτε διότι ψυχικά δεν αντέχουν και ασθενούν με αποτέλεσμα την αυτοκτονία, είτε διότι πεθαίνουν λόγω έλλειψης φαρμάκων από τον καρκίνο, είτε γιατί είναι υπερήλικες με σύνταξη 300 ευρώ που δεν τους παρέχονται οι φαρμακευτικές τους αγωγές και δεν αντέχουν οικονομικά να αγοράσουν τα φάρμακα, γιατί με το πενιχρό τους εισόδημα, ανεπαρκές έτσι και αλλιώς για την επιβίωσή τους, θυσιάζονται και στηρίζουν τα άνεργα παιδιά τους που λόγω της κρίσης απολύθηκαν σε μία νύχτα…

Αλλά η πίστη μου στο Σύνταγμα με καθησύχασε κ Πρόεδρε γιατί εκτός του Αρθ. 21 Παρ. 2 (όπως αναγράφεται πιο πάνω),

το Άρθρο 7 Παράγραφος 2 αναφέρει: 

“Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας ή άσκηση ψυχολογικής βίας καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται όπως νόμος ορίζει”

Οι ήρωες του 40, τους οποίους τιμήσαμε προ ημερών,  θυσιάστηκαν για την Ελλάδα. Ορισμένοι, λίγοι, από αυτούς είναι ακόμα εν ζωή, σε μία ηλικία άνω των 90 ετών και βρίσκονται μεταξύ της ευχαριστίας σας ως Πρόεδρου και της βαρβαρότητας της λιτότητας των κυβερνήσεων των τελευταίων τριών ετών. Λιτότητας, που τους οδηγεί σε απολαβή πενιχρών συντάξεων στα βαθιά γεράματα, τιμώντας τους η Πατρίδα μία ημέρα το χρόνο και εξευτελίζοντάς τους, στα όρια του να νιώθουν προδομένοι, τις υπόλοιπες μέσω της βαρβαρότητας των μέτρων των κυβερνήσεών μας!

Αυτοί στους  οποίους χρωστάμε ως έθνος πολλά, αν όχι σχεδόν τα πάντα, λαμβάνουν από το κράτος την κακουχία και τον εξευτελισμό στο τέλος της ζωής τους και θα πεθάνουν ήρωες μεν, ντροπιασμένοι και εξευτελισμένοι δε, λόγω των ανάλγητων μέτρων λιτότητας. Επέζησαν του πολέμου, επέζησαν το κρύο του μετώπου της Αλβανίας, τη ναζιστική κατοχή, το λοιμό… Ηρωες! … για να πεθάνουν αυτοί και τα παιδιά τους από το κρύο, την ασιτία, την έλλειψη πρόνοιας και την επιβολή εξαντλητικών μέτρων που επιβάλλουν από το 2010 οι κυβερνήσεις της υποτιθέμενης ελεύθερης, ανεξάρτητης και δημοκρατικής Πατρίδας για την οποία πολέμησαν. Επέζησαν όλων των παραπάνω αλλά θα νικηθούν από την ίδια την πατρίδα… προδομένοι και εξευτελισμένοι, άστεγοι, ασθενείς, πεινασμένοι… στην Ελλάδα του 2012 που η κυβέρνηση επιβάλλει από αύριο και άλλα επιπλέον μέτρα και άλλες επιπλέον περικοπές… τις πιο βάρβαρες και δραστικές από όλες όσες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, θα μείνουν τα παράσημα του αγώνα τους και μία ιστορία στα βιβλία αλλά οι οικογένειές τους θα κληρονομήσουν και μία άγραφη, εξευτελιστική ιστορία από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τον εξευτελισμό, την πίκρα και το δάκρυ ενός ήρωα που οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί από το 2010 μέχρι και σήμερα, ψηφίζοντας “κατά πλειοψηφία” εξοντωτικά μέτρα για να σώσουν δήθεν την πατρίδα, θα έχουν οδηγήσει σε έναν πικρό θάνατο αντί για τη δικαίωση του αγώνα των ανθρώπων αυτών.

Όμως οι οικογένειες αυτές είναι ευτυχώς καλυμμένες από το Σύνταγμα επίσης στο

Άρθρο 21 Παράγραφο 2. όπως ανέφερα πριν.

Και σήμερα, με μία ισχνή πλειοψηφία μόλις 153 υπερ στη βουλή (για 1% του συνόλου των εδρών δηλαδή) ψηφίστηκαν και άλλα μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων, αύξησης κόστους δημόσιας υγείας ασφάλειας και περίθαλψης για τον πολίτη, αύξησης φόρων, κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων στο όνομα της οικονομικής “εξυγίανσης” που στην ουσία είναι οικονομική εξαθλίωση των πολιτών. Όλα αυτά σε ένα κοινό άρθρο/νόμο. Ψηφίστηκε νόμος μείζωνος σημασίας για το αισχρό παρόν και το μακρινό μέλλον των Ελλήνων και της Πατρίδας.

Ο πρωθυπουργός και πολλοί από τους βουλευτές που υπερψήφισαν κ Πρόεδρε έχουν ομολογήσει κατ’ επανάληψη και το έπραξαν και σήμερα ορισμένοι, πως “τα μέτρα είναι άδικα αλλά αναγκαία”. Ομολογούν την αδικία κ. Πρόεδρε και υπερψηφίζουν την εξόντωση των Ελλήνων στο όνομα της σωτηρίας της Ελλάδας… μα η Ελλάδα είναι οι Έλληνες κ. Πρόεδρε. Στην κατοχή η Ελλάδα ήταν οι Έλληνες. Στην επανάσταση του 1821 η Ελλάδα ήταν οι Έλληνες,  στη διασπορά επίσης… τώρα αυτοί που πεθαίνουν και εξαθλιώνονται είναι οι Έλληνες…από μέτρα που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όλη μέρα παρακολουθούσα το κανάλι της Βουλής. Παρακολούθησα την ολομέλεια, όλη τη διαδικασία. Με τρεις μόλις ψήφους “πλειοψηφίας”, με διάφορες διατάξεις, που αφορούν από εργασιακά μέχρι φορολογικά, στοιβαγμένες σε ένα τρομερά ογκώδες και πολυσέλιδο άρθρο και με μόλις 24 ώρες για την μελέτη του από τους βουλευτές κ Πρόεδρε ψηφίστηκαν τα επονομαζόμενα “μέτρα σωτηρίας”.

Με επεισοδιακές στιγμές στο κοινοβούλιο, με αντιρρήσεις περί αντισυνταγματικότητας από βουλευτές που επικαλούνται σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και του Αρείου Πάγου. Με διαγραφές βουλευτών από κόμματα της συγκυβέρνησης διότι ψηφίζοντας κατά συνείδηση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η Δημοκρατία και το καθήκον τους,  καταψήφισαν τα μέτρα ενάντια στην κομματική “γραμμή”.

Ορισμένοι επικαλέστηκαν το Άρθρο 73 παράγραφο 1 του Συντάγματος για την αντισυνταγματικότητα του νόμου διότι θέματα απονομής σύνταξης και προϋποθέσεις της μπήκαν μαζί με άλλα θέματα σε έναν και μόνο νόμο. Διάβασα και αυτό το άρθρο του Συντάγματος λοιπόν:

Αρ. 73 Παράγραφος 2: 

“Νομοσχέδια που αναφέρονται οπωσδήποτε στην απονομή σύνταξης και στις προϋποθέσεις της υποβάλλονται μόνο από τον Υπουργό Οικονομικών ύστερα από γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν πρόκειται για συντάξεις που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, υποβάλλονται από τον αρμόδιο Υπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών. Τα νομοσχέδια για συντάξεις πρέπει να είναι ειδικά. Δεν επιτρέπεται, με ποινή την ακυρότητα να αναγράφονται διατάξεις για συντάξεις σε νόμους που αποσκοπούν στη ρύθμιση άλλων θεμάτων”. 

Πλειοψηφία +1%.  Σε βουλευτικά έδρανα με 153 ψήφους υπέρ από τις 300 συνολικά στο κοινοβούλιο, όταν το πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου πήρε 29,66%  με πρόγραμμα που εξέδωσε το ίδιο και το δέσμευε προεκλογικά στα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έφερε η κυβέρνησή του στο νομοσχέδιο σήμερα. Το κόμμα αυτό πριμοδοτήθηκε με έδρες δυσανάλογα των ποσοστών σε λαϊκή βάση,  λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου και παρ’ όλο που επιπλέον όλων αυτών η κυβέρνηση είναι και τρικομματική, η πλειοψηφία ήταν μόλις με 3 έδρες επί του συνόλου των βουλευτών…. με +1%…

Εύλογα κ. Πρόεδρε δημιουργούνται ερωτηματικά, όχι σχετικά με το αν η διαδικασία και η κυβέρνηση είναι νομότυπα εξασφαλισμένη, αλλά σίγουρα για την αντιπροσωπευτικότητα της λαϊκής βάσης επί της ουσίας, διερωτάται κανείς. Αμφιβάλει κανείς για την ουσιώδη δημοκρατικότητα, όχι τον τύπο αλλά την ίδια την ουσία της λαϊκής κυρίαρχης άποψης. Με μία ελάχιστη πλειοψηφία, με ένα κατεπείγον νομοσχέδιο ογκώδες και δίνοντας μόλις 24 ώρες για τη μελέτη του, με τις προαναφερθείσες γνωμοδοτήσεις Ελεγκτικού συμβουλίου και Αρείου Πάγου περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου…  και με πλήθος εξαθλιωμένου κόσμου να απεργεί και να βρίσκεται έξω από τη Βουλή παρά τη δυνατή βροχή, ζητώντας να μην ψηφιστούν τα μέτρα…

Όλα αυτά και πολλά άλλα που γνωρίζετε, είμαι σίγουρος κύριε Πρόεδρε, με κάνουν ως πολίτη να ανησυχώ για τη Δημοκρατία στη χώρα μας ως έννοια και τη Δημοκρατία ως πολίτευμα του οποίου προεδρεύετε. Για την ουσία αυτού του πολιτεύματος και για την ευκολία με την οποία σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, περνά ένας τέτοιος νόμος με τέτοιο τρόπο από μία τέτοια βουλή. Ταυτόχρονα αναφορές σε σκάνδαλα και διαπλοκή, με εμπλοκή πολιτικών και βουλευτών οργιάζουν καθημερινά στη δημοσιότητα και ενίοτε εμπλέκεται και η δικαιοσύνη αποστέλλοντας στη Βουλή μας υποθέσεις.

Ευτυχώς όμως μας προστατεύει το άρθρο 4 του Συντάγματος:

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

Οι 153 βουλευτές που υπερψήφισαν θεωρώ δεν βλέπουν, δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα κ. Πρόεδρε, λένε πως ναι, αλλά δεν τη γνωρίζουν. Διότι ο κόσμος πεθαίνει, αλλά είναι αφανείς οι Ήρωες του 2010-2012, απλά βγαίνουν κάποιοι στα κανάλια 10 λεπτά στις ειδήσεις και ξεχνιούνται από τους πολιτικούς που πανηγυρίζαν την υπερψήφιση της τελικής εξόντωσής μας ως λαού κ. Πρόεδρε. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το χαμόγελο στα χείλη τους και τα συγχαρητήρια μεταξύ τους για την υπερψήφιση των άρθρων με μόλις 1% πλειοψηφία σε κοινοβουλευτικές έδρες, όταν ο λαός έχει χάσει τον ύπνο του σήμερα…

Τις επόμενες ημέρες αν δεν κάνω λάθος, θα κληθείτε να βάλετε την υπογραφή σας για την επισημοποίηση του νόμου, γιατί διάβασα στο Σύνταγμα της Ελλάδος:

Αρθρο 42 παρ. 1 του συντάγματος: 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής”. 

Σας συμπονώ κ. Πρόεδρε. Γιατί εσείς δεν μπορείτε να ξεχάσετε. Γιατί εσείς φέρετε, λόγω θέσης, την ευθύνη αυτή της υπογραφής. Και είστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένος υποθέτω, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να συνυπογράψετε την απόφαση μιας τέτοιας Βουλής. Είναι μεγάλο το βάρος κ. Πρόεδρε και η ευθύνη ιστορική, να υπογράψετε από τη θέση σας τέτοιους νόμους. Δεν ξέρω αν το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος σας δίνει τη δυνατότητα να προτρέψετε να το ξανασκεφθούν οι Βουλευτές και να ξαναψηφίσουν και αν το θεωρείτε δόκιμο και πρέπον. Σε περίπτωση που ναι… εγώ είμαι απλά ένας πολίτης… εσείς είστε ο Πρόεδρος, εσείς ξέρετε καλύτερα…

Ειλικρινά λυπάμαι που σας έλαχε από την Ιστορία, αυτή, η πλέον δύσκολη θέση και υπογραφή. Μην ανησυχείτε όμως κ Πρόεδρε, και ας είναι η χαριστική βολή για εμάς, τον απλό λαό,  αυτό το νομοσχέδιο. Ο λαός σέβεται και το πρόσωπό σας και το ρόλο σας και το Πολίτευμα…

Συμπάσχουμε μαζί σας την ώρα που καλείστε να επισημοποιήσετε το νόμο της πλειοψηφίας των 153 βουλευτών στα πλαίσια που περιέγραψα πριν,  και με την υπογραφή σας να επισημοποιήσετε την επιβολή της υπέρτατης θυσίας του έθνους, των ανθρώπων στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης κατ’ εντολή της Τρόικα και των εταίρων δανειστών μας… για να επισημοποιήσετε τις επιταγές αυτών των 153 που αποφάσισαν να σώσουν την Ελλάδα θυσιάζοντας τους Έλληνες.

Είμαστε στο πλάι σας κ. Πρόεδρε όσο αντέξουμε, διότι ξέρουμε πως αυτό σας επιβάλλει η θέση σας. Αυτό σας επιβάλλει ο κανονιστικός νομότυπος χαρακτήρας του Πολιτεύματος της Δημοκρατίας της οποίας στις μέρες μας σας παρέδωσαν ως Προέδρου την ιστορική ευθύνη.

Εύχομαι το Σύνταγμα της Ελλάδος να έχει διατάξεις που να μπορούν να βοηθήσουν την ουσία της Δημοκρατίας να ξανασυναντήσει τον κανονιστικό της και νομότυπο χαρακτήρα στη μορφή του πολιτεύματός μας, που απόλυτα σέβομαι.

Ως Πρώτος Πολίτης πρέπει να βάλετε για μία ακόμη φορά την υπογραφή σας λοιπόν.  Αυτή τη μία υπογραφή που είμαι σίγουρος πως λόγω του ήθους σας, της παιδείας σας, της καρδιάς σας και του πατριωτισμού σας, μα πάνω από όλα της υπευθυνότητάς και της συνείδησής σας, θα είναι μία υπογραφή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας θα την ξεχάσουμε! Να είστε σίγουρος κ. Πρόεδρε! 

Σας είπα και αρχικά, δεν είμαι νομικός ή συνταγματολόγος και δεν ξέρω αν ισχύει πως η Δημοκρατία μας δυσλειτουργεί ουσιαστικά. Δεν μπορώ να το τεκμηριώσω κ. Πρόεδρε ούτε και να ξέρω, αλλά στην περίπτωση που η ουσία της Δημοκρατίας και οι διατάξεις και νόμοι του Δημοκρατικού πολιτεύματός  μας στην εφαρμογή τους, τούτο τον καιρό βρίσκονται σε διάσταση μην ανησυχείτε.

Διάβασα στην Ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος,

Άρθρο 120:

“ 2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν Θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 

  1. Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος”
  2. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία” 

κ. Πρόεδρε μην νιώσετε ποτέ τύψεις, διότι η ζωή μας μπορεί είναι αδιέξοδη μετά από αυτά τα μέτρα, αλλά πάντα μου έλεγαν από μικρός που ήμουν, πως η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα…

Επίσης ξέρω πως είστε ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος γιατί το λέει στο

Άρθρο 30 Παράγραφος 1. 

  1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος.

Είστε πολύ αξιόλογος και έμπιστος άνθρωπος και είμαι σίγουρος πως στην περίσταση αυτή θα είστε απόλυτα προσηλωμένος και θα αντεπεξέλθετε  επάξια στο ρόλο σας, όπως πάντοτε βέβαια.

Τέλος, ξέρω πως και εσείς έχετε δώσει όρκο κ. Πρόεδρε, τον παρακάτω, που βρήκα διαβάζοντας το Σύνταγμα όλη νύχτα σήμερα προσπαθώντας να καταλάβω καλύτερα γιατί θυσιάζομαι ως Έλληνας. Είναι βαριά, τόσο η υπογραφή σας όσο και ο όρκος σας:

Στο Άρθρο 33 Παράγραφο 2: 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού».

 

καλό κουράγιο εύχομαι και σε εσάς.

Ένας νομοταγής Έλληνας πολίτης.

ΥΓ: ο σύνδεσμος με το άρθρο αιτιολογικής έκθεσης: http://dl.dropbox.com/u/70408939/sxedia%20nomon_aitiologikes/polynomosxedio_MESOPROTHESMO_2013_2016.pdf

Comment on this! / Σχολιάστε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s