Κ. Αρβανίτης κ Μ. Κατσίμη Πρωινή Ενημέρωση… ΦΗΜΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ!


 

ΑΙΣΧΟΣ ΣΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ… ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ….

Μιλάμε για τον Κ. Αρβανίτη και τη Μ. Κατσίμη που φιμώθηκαν με “ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ ΠΡΟ.ΠΟ”.

Απαράδεκτο επιπλέον κρούσμα φίμωσης…

“κλείστε τους στο ίδιο μπουντρούμι με τον Παστίτσιο και το Βαξεβάνη….” φωνάζουν οι λαγοί….

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι είναι από τα πλέον ηθικά πρόσωπα στην τηλεοπτική ενημέρωση κατά την άποψή μου. Προσπαθήσαν καιρό να τους φιμώσουν. Σχεδόν τα κατάφεραν πέρυσι… σχεδόν….

…τελικά, τότε μόνο κατάφεραν να τους μεταθέσουν σε πιο πρωινό ωράριο…. ακόμα όμως δεν αντέχουν ανθρώπους με κριτική άποψη και πραγματικές ερωτήσεις….  τώρα θέλουν ξανά να τους φιμώσουν… το κάνουν απροκάλυπτα και με… εντολές απο το ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…. ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝΔΙΑ! ΑΙΣΧΟΣ!

εδώ μία από τις σελίδες στο facebook για να δηλώσετε αν επιθυμείτε τη συμπαράστασή σας στους δύο αυτούς εξαιρετικούς δημοσιογράφους

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ;;;;!!!

ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ! ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!

Επίσης παρακάτω παραθέτω από την ΠΟΕΣΥ ανακοίνωση για το κύμα επιθέσεων κατά δημοσιογράφων:

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012
ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝΈκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συγκαλείται αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, με συμμετοχή Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, για να αποκρουσθεί η συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας, σχέσεων εργασίας και ασφάλισης των εργαζόμενων στην ενημέρωση.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τα αλλεπάλληλα κρούσματα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κυρίως από την κατ’ επίφαση δημόσια –αλλά στην πραγματικότητα κρατική- ραδιοφωνία και τηλεόραση. Είναι πλέον φανερό ότι η δημοσιογραφία τελεί υπό διωγμόν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιου Λιάτσου να κόψει την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, από αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας. Ο κ. Λιάτσος απέδωσε την απόφασή του στην αναφορά των δύο δημοσιογράφων-παρουσιαστών σε δημοσίευμα της “Κυριακάτικης Αυγής” με τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian περί κακοποίησης στη ΓΑΔΑ αντιφασιστών διαδηλωτών στην μοτοπορεία της 30ής Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 7ος τακτικός ανακριτής κ. Πρωτονοτάριος που χειρίστηκε την υπόθεση, διαπιστώνειεγκληματικές πράξεις αστυνομικών σε βάρος των 15 συλληφθέντων και ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα.
  Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο παρουσιαστές προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για τα λεγόμενά τους.
Η αιφνιδιαστική (;) απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΝΕΤ, εγείρει ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους απομάκρυνσης των παρουσιαστών αφού ήδη από το Σεπτέμβριο η εκπομπή τους είχε μειωθεί από 4 σε δύο ώρες, στην πολύ πρωινή ζώνη 6πμ-8πμ, παρά την υψηλή τηλεθέασή της. Η σημερινή απόφαση αποτελεί την κορύφωση μιας συντονισμένης επιχείρησης παρεμβάσεων στα σχόλια των δύο παρουσιαστών-δημοσιογράφων.
Έρχεται, δε, να διαψεύσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου στη Βουλή περί «ελευθεροτυπίας», «ελευθεροστομίας» και «ελευθεριότητας» των παρουσιαστών της ΝΕΤ.
Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΝΕΤ να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη λογοκριτική απόφαση, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν είναι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά οφείλει ως δημόσια τηλεόραση να υπηρετεί την πολυφωνία και την ελευθεροτυπία.
• Ταυτόχρονα πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και περιφρόνηση του δημοσιογραφικού έργου μαρτυρεί η απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, επειδή το ρεπορτάζ του «ενόχλησε» τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο.
Τη λογοκριτική παρέμβαση προκάλεσε η δημοσιογραφική περιγραφή για την ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ «τιμώρησε» με αυτό τον τρόπο ένα δημοσιογράφο επειδή εκτέλεσε ευσυνείδητα και σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας το καθήκον του: Μετέφερε στους τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυτό ακριβώς που συνέβαινε.
Η λογοκρισία σε δημόσιο κανάλι και η τρομοκράτηση δημοσιογράφων ώστε να απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους, να εργάζονται υπό συνθήκες ελευθερίας του λόγου, είναι φαινόμενα στα οποία ο δημοσιογραφικός κόσμος θα αντισταθεί σθεναρά.
• Μετά και τα κρούσματα φίμωσης στον 9,84 και τη δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη όλοι οι δημοσιογράφοι παίρνουν θέσεις στις επάλξεις του αγώνα.
• Η ΠΟΕΣΥ σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, προγραμματίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά των μνημονιακών πολιτικών και των κρουσμάτων λογοκρισίας.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

http://www.poesy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=919:2012-10-29-13-36-22&catid=32:news&Itemid=4

 

Comment on this! / Σχολιάστε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s