«Δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι»…Ευχαριστούμε….ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ…


«Δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» είπε με βαρύγδουπη δήλωση κατηγορηματικά η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού σήμερα… οι πολιτικοί αποκτούν και λίγο χιούμορ…. Και εγώ αναρωτιέμαι: «ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ;»

Σε όλα τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης», στις εφημερίδες, στις αυριανές εφημερίδες… αυτό είναι το κύριο θέμα σχολιασμού, αλλά βεβαίως και στα «καφενεία» (όπου «συχνάζουν οι συνταξιούχοι») και τα «καφέ»(όπου «συχνάζουν οι μισθωτοί»). Οι μεν μοιράζονται ανά δύο έναν μονό ελληνικό της παρηγοριάς και οι δε ανά δύο ένα Freddo Capuchino και δεν ξέρουν αν πρέπει να κλάψουν από χαρά, να κλάψουν από τα γέλια ή να κλάψουν γενικώς… έτσι απλώς αρκούνται σε ένα αμήχανο χαμόγελο απορίας και χαίρονται που τουλάχιστον οι καφετέριες και τα καφέ δεν χρεώνουν παραπάνω το δεύτερο ποτήρι νερό ή το δεύτερο καλαμάκι για το Freddo….

Και είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις. Οι δε κυβερνητικοί θα αναγνωρίσουν και θα συγχαρούν το λαό συμπονώντας τον για τις θυσίες του τους τελευταίους μήνες και οι της αντιπολίτευσης (και εννοώ όλους τους της βουλής που δεν είναι στην κυβέρνηση) θα σπεύσουν ως τυφλοί Τειρεσίες να διαψεύσουν την ορθότητα της δήλωσης και τον ρεαλισμό της κατάστασης, άλλοι αποδίδοντας άγνοια και ανικανότητα και άλλοι σκόπιμο ψέμα, ενώ εμείς θα μοιραζόμαστε ακόμα τον μονό ελληνικό καφέ ψιλο-πικρό και βαρύ ή το Freddo Capuchino και με το σκουφάκι μας θα είμαστε στην πόρτα και θα μοιραζόμαστε και ένα τσιγαράκι φοβούμενοι τα πρόστιμα που αποσκοπούν να προστατεύσουν την υγεία μας (η πνευμονία από το κάπνισμα στο κρύο δεν είναι πρόβλημα αντιμετωπίζεται, αλλά το του τσιγάρου είναι άλλο θέμα, το χθεσινό σημαντικό θέμα, σήμερα έγινε καπνός, όπως και οι συναντήσεις για την οικονομία στο εξωτερικό τις προηγούμενες ημέρες).

Και μέσα στο αμήχανο γέλιο, μεταξύ της πόρτας, της τζούρας του τσιγάρου και της γουλιάς του μοιρασμένου καφέ, κάποιοι θα σκεφθούν και τις εκλογές και με ελπίδα θα αρκεστούν με αυταπάτη να θεωρήσουν πως δεν έρχονται άλλα βάσανα, πως δεν θα επιβαρυνθούν παραπάνω…πως τα καταφέραμε ρε παιδάκι μου…. Μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη τουλάχιστον….

Η ερώτηση όμως που αυθόρμητα μου πέρασε από το κεφάλι είναι: μπορούν να επιβαρυνθούν παραπανω; ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; Γίνεται να επιβαρυνθούν παραπάνω οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ ή οι μισθωτοί των 700 που ήδη είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά και την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται περίπου κατα 30% (άντε 25/30% μη μας κράξουν και για υπερ-βολικούς).

Ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κύριοι, δεν γίνεται διότι αν είσαι στην εξαθλίωση δεν γίνεται να πας παραπέρα. Αν σου κόβουν επί της ουσίας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σου μειώνουν και την ήδη ελεεινή σύνταξη η τον ελεεινό μισθό, δεν μπορούν να σου ρίξουν και άλλο, διότι ή θα πεθάνεις ή θα επαναστατήσεις και θα βγεις «παγανιά» μην έχοντας τίποτα να χάσεις πλέον (ούτε κάν την αξιοπρέπειά σου, αφού αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έβαλε ενέχυρο στους του μνημονίου, το αρρωστημένο μας πολιτικό σύστημα).

Φτάνει πια με τους πολιτικούς και τη δημοκρατία τους! Η Δημοκρατία κατέληξε να είναι παρωδία του θιάσου των 301 (είναι και ο πρόεδρός της μέσα) που κρατούν καλά τις Θερμοπύλες του μνημονίου και της σπατάλης που «φάγαμε εμείς», ή «το προτεκτοράτο» ή «η χώρα της διαφθοράς» ή «οι μετανάστες» ή ο «μπαμπάς του»…. Κάθε κόμμα με το δικό του σενάριο παρωδίας και εμείς στο καζάνι να βράζουμε σε ένα τελειωμένο παιχνίδι. Και οι περισσότεροι που φυλάν Θερμοπύλες από τους 301, γυρνούν στο ζεστό σπιτάκι τους το βράδυ, ενώ οι συνταξιούχοι και μισθωτοί ή κάνουν δεύτερη δουλειά (μερικοί στη μαύρη που αυτοί σίγουρα θα θιγούν διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός «παρασιτούν εις βάρος του κράτους και τις κοινωνίας» κρύβοντας εισοδήματα (συνήθως των 500 ευρώ για να τα φέρουν βόλτα και γιατί αν δεν τα πάρουν μαύρα, δεν θα δουλέψουν ποτέ….).

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι οι περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου…. Και ρωτώ ξανά, γιατί δεν ήταν το πρώτο βήμα; Γιατί το πρώτο βήμα ήταν να περικοπούν 700 ευρώ από αυτούς που παίρνουν 7000 ευρώ το χρόνο, όταν οι βουλευτές για παράδειγμα έχουν δει αμοιβές των 6000 ευρώ το μήνα;;;;; Γιατί δεν έγινε περικοπή δαπανών του δημοσίου από τα γνωστά εκατομμύρια που σπαταλούν σε ενοίκια, κακοδιαχείριση, πελατειακά επιδόματα…κλπ….κλπ……

Ναι λοιπόν, φοβού παράσιτα! Φοβού γιατί ερχόμαστε με διαθέσεις άγριες… όπως με την περαίωση που τα 8 εκατομμύρια οφειλές γίνανε 2 και αυτά θα αποπληρωθούν μετά τη λήξη του μνημονίου, λόγω διακανονισμού…. Όσοι παρασιτούν εις βάρος του κοινού καλού και του κράτους στη γκιλοτίνα!!!!!

….έχει όμως και άλλα παράσιτα με ευθύνες το κράτος που είναι υπεράνω… και θα είναι υπεράνω πάντα… και πριν με κατηγορήσουν για ανόητο, αναρχικό, ασεβή… δεν τα έχω με τους θεσμούς της δημοκρατίας, τους σέβομαι απόλυτα, σε όλους τους νεκρούς αξίζει σεβασμός. Τους δολοφόνους τους δεν αντέχω να βλέπω άλλο και τους κομπάρσους.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ… ανάσανα…. ήπια και μια γουλιά καφέ (μοιρασμένου στα δύο), έκανα και μια τζούρα τσιγάρο (μοιρασμένο και αυτό), έβγαλα το σκουφάκι μου και μπήκα πάλι μέσα… και ας μην είμαι συνταξιούχος, ούτε μισθωτός μου έμεινε το αμήχανο χαμόγελο στο πρόσωπό μου και ευτυχώς πάλι θα μου ζητιανέψουν και μένα κάτι, έτσι για αλλαγή, μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη, και μετά θα ξαναέρθουν οι ρόλοι στα ίσα τους και θα ξαναγίνω εγώ ο επαίτης, τουλάχιστον επαίτης ελπίδας, επιρρεπής στα όμορφα εμφανή ψέματα…..

….και δεν το βλέπω ποτέ να γίνομαι συνταξιούχος….. και ας μην επιβαρυνθώ περαιτέρω…

One thought on “«Δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι»…Ευχαριστούμε….ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ…

  1. Pingback: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΠ ΟΚΤ 2010 ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΙΟΥΝ 2011!!! « Current Odysseys / Σύγχρονες Οδύσσειες

Comment on this! / Σχολιάστε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s